WAT IS TUINBOUW? BEROEPEN home
TEST JE KANSEN HOE WERKT GROEN? contact
ONTDEK DE TUINBOUW DOCENTENINFO links
veredeling en selectie
telen
veiling
handel
hoveniers
 
    
Veiling    
 
De Nederlandse bloemenveiling is goed voor € 3,5 miljard per jaar. 
 
Interessant werk
Bij de veiling zijn allerlei uitdagende beroepen te vinden. Een aantal van die beroepen zie je hieronder. Klik op een beroep als je er meer over wilt weten.
 
  
De veiling draait het hele jaar op volle toeren.
Bij de veiling draait het om snelheid en perfecte timing. Overal komen partijen groenten, bloemen en planten vandaan. Op de veiling worden ze snel verkocht en dan verdwijnen weer. Naar allerlei bestemmingen over de hele wereld. Het is de hele dag druk. Je hebt te maken met klanten en leveranciers met allerlei nationaliteiten. Systemen voor transport en logistiek moeten foutloos zijn. Computers zijn een belangrijk hulpmiddel.
 
 
16.000 soorten bloemen en planten
Zoveel worden er verhandeld in Nederland. We kunnen hier ook altijd kiezen uit een enorm aanbod verse bloemen. In het buitenland is dat wel anders. De prachtige gevarieerde boeketten die wij heel gewoon vinden, zijn daar heel exclusief.
 
 
Het grootste handelsgebouw ter wereld.
De Bloemenveiling Aalsmeer heeft een oppervlakte van bijna 1 miljoen m 2 . Elke dag worden er 20 miljoen bloemen en 2 miljoen planten verkocht. Binnen een paar uur worden die geëxporteerd naar bijna alle landen ter wereld.
 
    naar boven